1752 0
Close

Filter

Sorteer naar:

Ben je nog op zoek naar de perfecte ski of wil je gewoon meer plezier in de diepe sneeuw? Geen probleem, het label DPS is verkrijgbaar in de Keller Sports online winkel, waar je de juiste accessoires voor elke situatie vindt. Of het nu om freeride- of touring-ski's gaat, de DPS-ski's gemaakt van carbonvezels zijn bijzonder licht en toch zeer robuust - ervaar het zelf.

Hier krijg je meer informatie!

7 Aanbevelingen

Selected:

Sorteer naar: 

7 Aanbevelingen

brand: DPS


Een succesvol duo op zoek naar het maximum

Achter het merk DPS bevinden zich de productontwikkelaar Peter Turner en de freeride ski-ontwerper Stephan Drake uit Salt Lake City, VS. Hun zorg is om de traditionele principes bij het skiën in twijfel te trekken en nieuwe dingen te testen. Het doel is om skiën naar een hoger niveau te tillen. De twee vrienden waren de eerste ondernemers wereldwijd die standaard carbonski's produceerden. Het succesvolle duo ontwierp onder andere de eerste sidecut rockerski en de 120 mm powder-pintail. Naast een grote pioniersgeest behoren creativiteit, hoogwaardige carbontechnologie en een uitstekende vorm tot de geheimen van het succes van DPS.

De wens om rijden in diepe sneeuw te verbeteren

DPS werd in 2005 opgericht omdat Stephan Drake het zat was om met ontoereikende ski's te skiën in diepe poeder. Hij zocht tevergeefs naar de perfecte ski en was jaloers op de snowboarders in Zuid-Amerika, die moeiteloos en vol plezier hun sport in de diepe sneeuw beoefenden. Terwijl Stephan nog met zijn traditionele camber-ski's bezig was, profiteerden de snowboarders van een rocker-vormige plank met een opgeheven tail en tip. Geïnspireerd door dit inzicht, begon hij met het ontwikkelen van de ideale ski en lanceerde hij zijn bedrijf DPS, een acroniem voor Drake Powder WorkS. Vanaf dat moment produceerde het bedrijf robuuste, stijve en tegelijkertijd lichtgewicht en perfect gevormde diepe sneeuw-ski's gemaakt van koolstofvezels.

Echt vakmanschap. Made in the USA.

Het bedrijf is gelegen in Salt Lake City aan de voet van de Wasatch Range en produceert zijn ski's rechtstreeks in het freeride eldorado in Utah. Geplande innovaties kunnen snel worden geïmplementeerd. De skiprofessionals van het hoofdkantoor van het bedrijf kunnen zich supersnel naar de skigebieden Park City en Alta begeven om hun producten uitgebreid te testen. In Salt Lake City ontstonden onder andere de voor alle pistes geschikte klassiekers van de Wailer-serie. Maar ook speciaal voor het klimmen geschikte modellen zoals de Cassiar zijn hier ontwikkeld en grondig getest op hun geschiktheid.

Wie zijn de DPS Koalas?

DPS heeft een professioneel team van internationale topatleten, de zogenaamde DPS Koalas. Onder de Koala's bevinden zich bijvoorbeeld Olof Larsson en Piers Solomon. Olof Larsson komt uit het Zweedse Are. Hij was voorheen actief in alpine races en begon dankzij zijn broer aan het freeriden, wat hij nu professioneel doet. Piers Solomon, aan de andere kant, is een backcountry- en big mountain-skiër uit Zwitserland. Ook hij begon zijn carrière als alpine-racer op de jonge leeftijd van zes jaar. Hij leerde meer en meer de vrijheid van het free-skiing te waarderen en werd steeds meer een liefhebber van diepe sneeuw.

Word ook onderdeel van het DPS-team

Als je als een echte DPS Koala door de diepe sneeuw wilt gaan, vind je verschillende DPS-modellen op Keller Sports. Van de high-end freeride ski's gemaakt van vrijwel onverwoestbare carbon heb je vele jaren plezier. Blader nu door het uitgebreide assortiment en vind ski's voor dames en heren van DPS voor alle toepassingen!