De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

PURE ERVARING - 120 JAAR BUITENEXPERTISE UIT DOLOMIET

Al meer dan 120 jaar houden de schoenmakers van Dolomite hun laatste jaren hun laatste adem uit, met behoud van de buitengewoon hoge kwaliteitsnormen van de tijd dat ze werden opgericht. Door deze rechttoe rechtaanheid wordt het verhaal van het traditionele Italiaanse bedrijf uit Cortina snel verteld: Guiseppe Garbuio, de oprichter van het bedrijf, was slechts 17 jaar in de wereld toen hij in 1897 zijn schoenenwinkel opende, inclusief een kleine fabriek "Fabbrica Scarpa Montello". Aanvankelijk creëerde de getalenteerde Garbuio doelgerichte werkschoenen voor de buitensector. Uiteraard zijn deze speciaal ontworpen voor de bergen. De knowhow die het merk in de loop van het proces snel heeft verworven, werd echter niet verborgen gehouden voor de eerste protagonisten van de opkomende bergsport.

Voortdurende innovaties en snel beproefde technologieën verhoogden de goede reputatie van het bedrijf. De grote bergsuccessen van de premium schoenen deden de rest. De eerste beklimming van de K2, een van de moeilijkste acht-duizend meter hoge toppen om te beklimmen, kan omschreven worden als een stuk van een huzaar. Het Italiaanse expeditieteam was uitgerust met Dolomieten schoenen. Al in 1954 werd de "berg van de bergen" veroverd. De volgende mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf volgde op 13 mei 1960: een Zwitsers expeditieteam veroverde de Dhaulagiri in Dolomieten - nog een veeleisende acht-duizendste in de Himalaya. En ook vandaag de dag nog beklimmen Dolomieten de hoogste bergen of wandelen naar het spreekwoordelijke einde van de wereld. Ze kunnen altijd op hun schoenen vertrouwen.

DOLOMIETPRODUCTEN: WANDELSCHOENEN MET PRESTIGE

De Italiaanse nationale kleuren en een als berg gestileerde D vergezellen de Dolomieten in het logo van het merk. Eigenlijk zegt dat alles. Dynamisch bergbeklimmen gecombineerd met stijlvol en hoogwaardig Italiaans schoenmaken. Dolomiet staat hier al sinds 1897 voor en is het verre van moe om van deze principes af te wijken. De focus ligt op kwaliteit, comfort en design, zowel voor de wandelschoenen uit de prestatiesector als voor de lifestyle laarzen. Dit laatste is vaak gebaseerd op de landschappelijke diversiteit van de Dolomieten.

En wie de adembenemende natuur daar kent, weet hoe inspirerend die is. Maar nog belangrijker is de technologische betekenis van het Italiaanse merk voor de bergsport. De expertise van Dolomite heeft niet alleen het begin van het moderne alpinisme beïnvloed, maar blijft het tot op de dag van vandaag onvoorwaardelijk aansturen. Geen compromissen op het gebied van materiaal, vakmanschap en innovatie - prestaties zijn het uiteindelijke doel. Of het nu gaat om Vibram-zolen, die garant staan voor een precieze opstap, ademend netmateriaal of hoogwaardig volnerfleer voor stabiliteit. Al deze kwaliteitskenmerken geven Dolomietschoenen een onmiskenbaar karakter - van de zool tot de bovenkant.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 1897
  • Grondleggers: Guiseppe Garbuio
  • Vennootschappelijk Zeeat: Givisiez (Zwitserland), als lid van Scott Sports
  • Aantal Medewerkers: K.A.
  • Jaaromzet: ongeveer 20 miljoen euro
  • Website: doloite.it/de
  • Sporten: Outdoor

3 GOEDE REDENEN VOOR DOLOMITE

  • Lange Levensduur: Hoogwaardige materialen geven Dolomieten schoenen een enorme stabiliteit en duurzaamheid.
  • Professionele Input: Ervaren berggidsen vertrouwen op de premium kwaliteit van Dolomiet en geven feedback aan het merk.
  • Eigen Productie: Innovatief vakmanschap en Italiaans design: Dolomieten artikelen combineren beide op het hoogste niveau.

DOLOMIETWINKEL BIJ KELLERSPORTEN

Dolomite premium buitenschoenen online kopen? Keller Sports' Dolomite Store is slechts een paar klikken verwijderd. Het grote aanbod aan Dolomieten artikelen varieert van trendy lifestyle modellen uit de vrijetijdssector tot de high-end performance schoen Dolomite Veloce GTX voor gebruik in de bergen. U vindt ook een bijzonder aantrekkelijk Dolomietenaanbod in onze Dolomietenverkoop.

De lifestyle-modellen van de "Cinquantaquattro Low"-serie scoren bijzonder hoog met hun optimaal dempende DAS Light-voetbed. Het zorgt voor maximaal comfort, zelfs bij langdurig dragen. Maar niet alleen de functie is belangrijk, Dolomieten schoenen zijn altijd in staat om de balans te vinden tussen prestatie en design. De klassieke uitstraling van de gehele Dolomite collectie voor mannen en vrouwen wordt optimaal ondersteund door de stijlvolle kleurenkeuze. Dus of u nu op zoek bent naar comfortabele en stijlvolle outdoorschoenen voor uw volgende stedentrip of naar zeer functionele wandelschoenen voor een herfst bergtour, u vindt ze in onze Dolomite Online Shop.

DOLOMIETARTIKELEN: ONTWORPEN VOOR EEN VEELEISEND PUBLIEK

Het merk definieert ook zijn doelgroep: Dolomite ontwikkelt producten voor mensen die een hoge mate van kwaliteit, comfort en prestaties verwachten. Mensen die van de Italiaanse levensstijl houden en veel passie hebben. Dolomite selecteert haar merkambassadeurs ook met de nodige voorzichtigheid en zonder rekening te houden met een mogelijke glamourfactor. Dit zijn enkele van de beste buitensporters en echte professionals in hun vakgebied. Of het nu gaat om berggids en avonturier Elena Roddom, haar collega Harald Fichtinger of professioneel fotograaf Manrico Dell'Agnola. Het pad leidt ze allemaal naar avontuur. Dolomietproducten maken het mogelijk.

DOLOMIETAANBIEDINGEN NU OOK IN DE SPORT- EN VRIJETIJDSSECTOR

Van de poolcirkel in het noorden tot Antarctica, van de Himalaya tot de Andes. De competentie en ervaring van Dolomite producten heeft hun eigenaren altijd naar de meest afgelegen plaatsen ter wereld geleid. De naam Dolomite staat inmiddels niet meer alleen voor hoogwaardige buitenexpertise. Dankzij het tijdloos eenvoudige design heeft het merk al lang naam gemaakt in de lifestyle sector en brengt het de stad een alpine charme. Vandaag de dag levert Dolomite stijlvolle laarzen voor de winter en lifestyle schoenen voor de zomer. Comfortabel hybride schoeisel voor alpine en stedelijke gebieden.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van 10 €*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.