De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

VAN HET POSTKANTOOR NAAR DE DEUTER-RUGZAK

Hans Deuter stelde zich altijd al voor dat zijn stoffen sterk en dicht waren. Niets mag ze doen scheuren, zelfs de letters van het koninkrijk niet. In 1898 richtte Deuter in Augsburg de "Mechanische Segeltuch und Leinenweberei" (Mechanische Canvas- en Linnenweverij) op, waarmee hij snel naam maakte. De kwaliteit van zijn doeken en linnengoed drong hoog op bij de Royal Bavarian Post Office, hij werd de fabrikant van brievenbussen en -zakken. Vanaf dat moment werd de naam deuter geassocieerd met de hoogste eisen.

TENTEN VOOR HET OKTOBERFEST MÜNCHEN

deuter breidde uit en produceerde niet langer alleen postzakken uit zijn stoffen, maar zadeltassen voor paarden, koffers en lederwaren. Ook grote tenten van meer dan 10.000 vierkante meter, die later op de Theresienwiese in München zouden staan, op dit bierfestival in september. In die tijd begon deuter ook steeds meer rugzakken, rugzakken en persoonlijke tenten te produceren. Vanwege de Eerste Wereldoorlog vooral voor de militairen, in de jaren daarna steeds meer voor expedities in het hooggebergte. Vooral de Tauern rugzak was bijzonder populair.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 1898
  • Grondleggers: Hans Deuter
  • Vennootschappelijk Zeeat: Gersthofen
  • Aantal Medewerkers: Ongeveer 100 (Op Het Hoofdkantoor)
  • Jaaromzet: meer dan 160 miljoen euro
  • Website: deuter.com
  • Sporten: Outdoor, Wintersport

3 GOEDE REDENEN VOOR DEUTER

  • Milieuzorg: deuter heeft zich ertoe verbonden geleidelijk aan perfluor- en polyfluorchemicaliën in slaapzakken en rugzakken te elimineren.
  • Onderscheidingen: deuter ontving meerdere malen de gerenommeerde "SIS ECO Award" - onder andere voor zijn duurzame productontwikkeling.
  • Professionele Input: deuter's producten worden ontworpen, getest en verder ontwikkeld in samenwerking met ervaren alpinisten.

DEUTER: TAUERNRUGZAK SCHRIJFT GESCHIEDENIS

Het werd in 1934 getest op de Duitse berg van het lot, de Nanga Parbat, die 8.125 meter de hemel in stijgt. Fritz Bechtold, een van de overlevenden van de dramatische expeditie, schreef vervolgens over de buitengewoon zware eisen die zij hadden ondervonden en dat de Tauern-rugzak een hoogwaardig alpeninstrument was. Later, na de onrust van de Tweede Wereldoorlog, werd hij door de Oostenrijker Hermann Buhl naar de top gedragen. In 1953 was hij de eerste persoon die de Nanga Parbat versloeg.

DEUTER VEROVERT DE WERELD

Met de wetenschap dat zij een bijdrage hadden geleverd aan Buhl's topoverwinning, begon deuter aan een unieke beklimming: het bedrijf uit Augsburg ontwikkelde de eerste rugzak van nylonweefsel en al snel bouwde niemand een geraffineerde en hoogwaardige buitenrugzak zonder deze robuuste kunststofvezel. De deuter-rugzak is nu verkrijgbaar in alle versies, of het nu gaat om een wandelrugzak, een fietsrugzak, een trekkingrugzak of een kinderdrager - in de Keller Sports online shop vindt u de juiste deuter-rugzak voor dames of heren.

DEUTER BIJ KELLER SPORTEN

Alpinisten, berggidsen, fietsers: deuter werkt nog steeds met hen samen. Ervaringen, zelfs van extreme aard, moeten in de producten worden verwerkt - zodat u op alles voorbereid bent. Zo slaapt u warm in de slaapzakken van de fabrikant wanneer de sneeuw op de tent valt. U hoeft zich geen zorgen te maken over uw apparatuur, deze is veilig opgeborgen in de deuter rugzakken. Neem zoveel kleding mee op vakantie als u wilt, deuter koffers en tassen passen in hele kasten. Bekende atleten die door deuter zijn uitgerust zijn onder meer Bene Mayr (Duitsland), Roman Rohrmoser (Oostenrijk), Lukas Ebenbichler (Oostenrijk) en Martin Krautschneider (Oostenrijk).

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van 10 €*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.