De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

DE DAINESE-WAY: MET BEVEILIGING

Een reis naar Engeland aan het eind van de jaren '60 bracht de oprichter van het bedrijf, Lino Dainese, ertoe om beschermende kleding voor motorrijders te ontwerpen. De 20-jarige reist met zijn maatjes op een Vespa naar het Verenigd Koninkrijk. Op deze reis komt hij voor het eerst in contact met krachtige motoren en hij merkt ze op: De chauffeurs dragen leren pakken voor hun veiligheid. Terug in Italië begon hij zijn eigen motorkleding te ontwerpen en te produceren. 1972 Dainese richt zijn gelijknamige bedrijf op en gaat direct van start. Slechts twee jaar later tekende hij zijn eerste leverancierscontract met een wereldkampioen (de Duitse wereldkampioen Dieter Braun) en ontwikkelde hij zijn motorkleding verder met elastische inzetstukken voor meer draagcomfort.

In 1979 volgt de volgende veiligheidsrelevante innovatie: Dainese lanceert 's werelds eerste rugprotector, die al snel ook voor hobbyruiters wordt geproduceerd. In het midden van de jaren negentig richtten de Italianen zich dan ook op andere sporten. Met de oprichting van de interne afdeling "No Impact" wordt de knowhow uit de motorsector overgedragen aan de mountainbike- en wintersportsector, vooral aan de skisport: op het wereldkampioenschap skiën van 1994 worden voor het eerst rugbeschermers gebruikt in de wintersport. Ook in de nieuwe sport vertrouwt Dainese weer op de samenwerking met topsporters (onder andere MTB-wereldkampioen Shaun Palmer) en volgen verdere innovaties en premières: De eerste airbag voor motorrijders wordt gepresenteerd en Dainese ontwikkelt zijn eerste skihelm in samenwerking met skiwereldkampioen Lasse Kjus.

DAINESE PRODUCTEN: DE DUIVEL IS IN DESIGN

Of het nu gaat om rugbescherming, airbag of helm en ongeacht het type sport: het logo is bij Dainese een vast designelement naast de belettering. De gestileerde duivelskop symboliseert een "tempedeon" en wordt verondersteld dynamiek en rebellie te symboliseren. Ook de opvallende vormgeving van de collecties heeft van meet af aan veel stof doen opwaaien. In een tijd waarin zwart de typische kleur was van motorkleding, waren de eerste modellen uit Noord-Italië al kleurrijke leren broeken voor crosscountry- en wegrijders. Het gedurfde en trendy kleurenspel wordt steeds meer een concept, aangezien er een tatoeagecollectie op de markt komt. Tegenwoordig biedt de homepage van de fabrikant een eigen configurator aan, zodat de klant zelf invloed kan uitoefenen op het ontwerp van zijn stationwagon. Maar er zijn altijd twee elementen: duivels hoofd en Deense letters.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 1972
  • Grondleggers: Lino Dainese
  • Vennootschappelijk Zeeat: Molvena (Italië)
  • Aantal Medewerkers: K.A.
  • Jaaromzet: 187 miljoen euro (2017)
  • Website: dainese.com
  • Sporten: Wintersport

3 GOEDE REDENEN VOOR DAINESE

  • Professionele Input: Dainese vertrouwt op samenwerking met professionals - voor optimale producten in diverse sporten.
  • Voor Hobby & Professionele Sporten: De rugbeschermers van Dainese beschermen u, of het nu gaat om een hanenkamwedstrijd of een leuke skipiste.
  • Onderscheidingen: Dainese heeft meerdere malen de Le Fonti-prijs en de Red Dot Design Award ontvangen.

DAINESE BESCHERMERS BIJ KELLERSPORTEN

Dainese begon als producent van innovatieve veiligheidsoplossingen voor motorrijders, maar dankzij de gerichte kennisoverdracht zorgde het vervolgens ook voor meer veiligheid in andere sporten. De veiligheid is lang verwaarloosd, vooral in het snelle en dynamische skiën, wat een doorn in het oog van de oprichter Lino Dainese was. Met zijn producten brengt hij nu topsporters en hobbyskiërs op ski's of snowboards veilig naar beneden: In de Dainese online shop van KELLER SPORTS vindt u daarom de nieuwste rugbeschermers en protector vesten voor optimale bescherming bij het skiën en snowboarden - en vele andere Dainese aanbiedingen voor beginners en professionals.

OP DE WEG ZONDER GRENZEN: MET DAINESE-EXPERTISE DE RUIMTE IN MET EEN EXPERT IN HET GEBRUIK VAN DE RUIMTE

Motorrijden, alpineskiën, fietsen en zelfs in de ruimte - waar beschermers nodig zijn, zijn de producten van de Italianen niet ver weg. Tot de bekendste Deense atleten behoren zonder twijfel Valentino Rossi, een van de meest succesvolle motorrijders uit de geschiedenis met negen wereldkampioenschappen en dubbel Olympisch kampioen Matthias Mayer (alpineskiën). Op zee werkt Dainese samen met het Emiraten Team Nieuw Zeeland.

Het wereldberoemde Nieuw-Zeelandse zeilteam werd uitgerust met veiligheidsproducten van Dainese tijdens zijn triomf op de America's Cup in 2017, onder andere. Sea-Guard is de naam van 's werelds eerste veiligheidsuitrusting speciaal ontworpen voor zeelieden en voor het eerst gebruikt. Bovendien vertrouwden de astronauten Andreas Mogensen uit Denemarken en Thomas Pesquet uit Frankrijk op de expertise van de Italianen voor hun respectievelijke missies in de ruimte en keerden zo veilig terug naar de aarde.

DAINESE WINKEL: EIGEN ONDERZOEKSLABORATORIUM EN DAINESE-PROFIS

Dainese investeert veel in onderzoek en brengt de ervaring van externe bedrijven in om aan de verwachtingen van haar klanten te voldoen en hen de best mogelijke bescherming in hun sport te bieden. Sinds de jaren negentig hebben de Italianen onder andere hun eigen technologiecentrum voor onderzoek en ontwikkeling, D-Tec, in gebruik. Dainese werkt ook samen met het Massachusetts Institute of Technology en NASA om innovatieve protectoroplossingen zoals Flexagon-technologie te ontwikkelen. En met de overname van de Italiaanse helmfabrikant AGV, was Lino Dainese eindelijk in staat om zijn droom van "bescherming van top tot teen" te realiseren.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van 10 €*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.