De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

DACHSTEIN SCHOENEN - UNIEKE STAPPEN

Wie net als de Oostenrijkse berg- en wandelschoenenspecialisten van Dachstein op bijna honderd jaar bedrijfsgeschiedenis kan terugkijken, heeft ongetwijfeld veel ervaring in zijn vakgebied. Tegenwoordig produceert Dachstein bergschoenen die de blinde bergbeklimmer Andy Holzer vertrouwt. Om ook u in de toekomst een echte topstormer te kunnen worden, nemen wij u nu mee op een Dachstein-reis door de tijd.

DACHSTEIN AANBIEDINGEN - GEEN SCHOEN ZONDER FUNCTIE

De geschiedenis van de wandel-, berg- en vrijetijdsschoenen van Dachstein begint in 1925 in Opper-Oostenrijk. In Molln, een rustige marktplaats met slechts 3.500 inwoners, opende meester-schoenmaker Anton Lintner destijds een kleine schoenmakerswerkplaats en noemde zijn schoenen naar de hoogste berg van de regio op 2.995 meter hoogte. In die tijd was het nog niet mogelijk om aan vrijetijdsactiviteiten of zelfs massasporten in de bergen te denken, maar 20 jaar later zag het er anders uit. Lintner's zoon had ondertussen de winkel van zijn vader overgenomen, bracht een frisse wind mee en begon al snel met de industriële productie van zijn eerste wandelschoenen, om kort daarna de skischoenen in zijn assortiment op te nemen.

Al in 1958 produceerde Dachstein ongeveer 2000 wandelschoenen per dag in zijn fabriek in Mollner en bleef zich richten op het combineren van de kunst van het schoenmaken met innovatie in de ontwikkeling van nieuwe modellen. In 1970 begon Dachstein aan een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het bedrijf: de industriële productie van schelpenskischoenen, waarin niet alleen talloze hobbyskiërs, maar ook talrijke skiërs met Olympische overwinningen en wereldkampioenstitels terecht konden komen. De uitvinding van de centrale ingang voor skischoenen en het gebruik van de innovatieve PU-zooltechnologie, die de basis legde voor alle hedendaagse wandelschoenen, getuigen nog steeds van de bedrijfsfilosofie van Dachstein om altijd op functionaliteit te letten en stilstand te vermijden.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 1925
  • Grondleggers: Anton Lintner
  • Vennootschappelijk Zeeat: Bergheim / Salzburg, Oostenrijk
  • Aantal Medewerkers: 11
  • Jaaromzet: meer dan 7 miljoen euro
  • Website: dachsteinschuhe.com
  • Sporten: Outdoor

3 GOEDE REDENEN VOOR DACHSTEIN

  • Eigen Productie: Voor de wintercollectie 18/19 werkt Dachstein samen met de hippe ontwerper Lena Hoschek. Samen brengen ze vijf verschillende schoenen voor dames op de markt.
  • Voor Hobby & Professionele Sporten: Dachstein concentreert zich op haar kernactiviteit: het ontwikkelen van hoogwaardige schoenen voor buitengebruik. Niemand kan ze hier voor de gek houden, daarom zijn ze de beste keuze voor iedereen - van amateur-klimmers tot Everest-veroveraars.
  • Onderscheidingen: Dachstein's "Ocean Collection" ontving een ISPO-prijs in het "Urban" segment. Het nylon voor de schoenen is gemaakt van gerecycled plastic afval uit de oceanen.

BLIND VERTROUWEN IN GOED MATERIAAL VOOR TEGELS

Hoewel de productie van skischoenen in 2003 werd stopgezet en Dachstein na diverse naamsveranderingen in 2013 werd omgedoopt tot Dachstein Outdoor, werd de productie van skischoenen stopgezet.

Deze trek- en wandelschoen geeft u een bijzonder gevoelige terugkoppeling van de betreffende ondergrond door de dunnere en toch robuuste zool in het voorvoetgebied. Geïntegreerde Flexlines ondersteunen ook het natuurlijke rolgedrag van uw voet en de naar de punt van de voet uitstekende vetersluiting en het stabielere hielbed van uw voet met stevige grip in de schoen.

DAKPANNENWINKEL BIJ KELLER SPORTS

Kwaliteit op de berg en in de vrije tijd: Naast verschillende klassiekers uit de wandelschoenenbranche, zoals de "Gebirgsjäger", die functionaliteit en traditie vakkundig combineert, of de lichtere "Super Leggera"-serie, werkt Dachstein nu steeds meer aan lifestyle-modellen, waarmee u ook in stedelijke omgevingen een goed figuur kunt slaan. En je kunt nog steeds vertrouwen op één ding over Dachstein: De frisse en ongewone uitstraling gaat niet ten koste van de kwaliteit, omdat alleen hoogwaardige materialen zoals echt leer, Vibram-zolen en waterdichte en ademende DryDS-membranen in de productie worden gebruikt.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van 10 €*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.