De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

VAN MILAAN NAAR DE WERELD - HOE CASTELLI EEN FIETSLEVERANCIER WERD

Wat vandaag de dag een van de meest innovatieve bedrijven voor hoogwaardige fietskleding is, was ooit een kleine kleermakerswinkel voor sporttextiel in Milaan. Vittore Gianni opende zijn bedrijf in 1876 en naaide al snel truien voor de legendarische voetbalclubs AC Milan en Juventus Turijn. Ook leverde hij zijn goederen aan het Milanese Ballet. Vanaf 1910 maakte hij voor het eerst speciale functionele kleding voor de beroemde wielrenner Alfredo Binda, die in zijn carrière vijf keer de Giro d'Italia won en drie wereldkampioenschappen op de weg.

Het was het begin van iets groots. In 1935 trad Amando Castelli uiteindelijk toe tot het bedrijf, de vader van Maurizio Castelli, die het later zijn naam gaf, alvorens het in 1939 volledig over te nemen. In de decennia daarna versterkte hij zijn band met de wielersport en rustte hij steeds meer professionals uit met de ingenieuze Castelli truien en fietsbroeken. Tot op de dag van vandaag staan ze bekend om hun unieke kwaliteit, innovatieve technologieën en tijdloos Italiaans design.

CASTELLI: ITALIAANSE INNOVATIEVE KRACHT VOOR DE WIELERSPORT

Fietsers en wielerfans kennen hem: de witte schorpioen in een rode cirkel, die al sinds de jaren zeventig als logo op de premium artikelen van Castelli Cycling staat afgebeeld. Het werd geïntroduceerd toen Maurizio Castelli het bedrijf naar zijn familienaam vernoemde. De schorpioen staat vandaag de dag nog steeds voor de ongeëvenaarde innovatieve kracht van het bedrijf dat als geen ander fietskleding heeft gevormd en veranderd. Aërodynamische Lycra shorts van elastaan, de eerste functionele thermische kleding voor winterse ritten, de Y-Progetto vulling, de eerste collectie speciaal ontworpen voor vrouwen in de fietssport: alle uitvindingen van Castelli. In 1979 ontving Castelli zelfs de felbegeerde "Corriere dello Sport Discobolo" prijs voor zijn Lycra shorts. Of het nu gaat om professionele of hobbyfietsers: met de fietsshirts, fietsbroeken, fietsmutsen, petjes en handschoenen uit de Castelli-winkel bent u altijd op de hoogte van de laatste stand van de techniek.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 1876

  • Grondleggers: Vittore Gianni

  • Vennootschappelijk Zeeat: Fonzaso (Italië)

  • Aantal Medewerkers: Geen Details

  • Jaaromzet: geen details

  • Website: castelli-cycling.com

  • Sporten: Fiets

3 GOEDE REDENEN VOOR CASTELLI

  • Techniek: Castelli is de grootste vernieuwer op het gebied van fietskleding. Talrijke prijzen bewijzen dit.

  • Professionele Input: Toptechnologie en Italiaans design - Castelli combineert beide op het hoogste niveau.

  • Voor Hobby & Professionele Sporten: Castelli rust al generaties lang de wieleridolen uit en is begeerd door ambitieuze amateurs.

ALLES VOOR PROFESSIONELE EN HOBBYSPORTERS - CASTELLI PRODUCTEN BIJ KELLERSPORTEN

Of het nu gaat om professionele of hobbyfietsers: bij Keller Sports bieden wij zeer functionele kleding voor dames en heren. Naast fietsshirts en -shorts hebben wij als Castelli-dealer ook accessoires zoals caps en handschoenen van het traditionele Italiaanse bedrijf in ons assortiment. Technologie, comfort en design - dat zijn de kerncompetenties van Castelli. Zo is bijvoorbeeld de "Espresso"-trui van het nieuwe, extra zachte Punto-materiaal populair. Het heeft een rits aan de voorkant en een nieuwe zakconstructie die goed past maar nog steeds ruim is. Voor langere ritten zijn de "Premio 2" fietsbroeken met hun zachte en rekbare Forza materiaal en Lycra gedeelte ook geschikt voor lichte compressie zonder onaangename spanningen.

ALOMTEGENWOORDIG BIJ DE TOUR DE FRANCE EN DE GIRO D'ITALIA

Bij de grote wielerwedstrijden, of het nu gaat om de Tour de France of de Giro d'Italia, is hij altijd te zien: de witte schorpioen in de rode cirkel. Het is het onderscheidende kenmerk van het merk Castelli. De enorme innovatieve kracht van de fabrikant maakt de shirts en shirts tot de topuitrusting voor fietsprofessionals en zorgt zo ook voor de tv-aanwezigheid van het logo. Sinds 2017 is Castelli ook de officiële uitvoerder van het voormalige Sky team onder leiding van de scènesterren Geraint Thomas en Chris Froome, die sinds het voorjaar van 2019 onder de nieuwe naam Team Ineos meedoen. Ook diverse toptriatleten zoals de tweevoudig Hawaï-winnaar Patrick Lange dragen de schorpioen op zijn borst - hij draagt liever het PR Speed Suit van Castelli.

TEGEN DE STROOM IN - HOE CASTELLI KLEUR IN HET FIETSEN HEEFT GEBRACHT

Castelli heeft een beslissend verschil gemaakt in de wielersport door talrijke innovaties. Professionals en amateurs zweren bij de shirts, shorts en accessoires van het Italiaanse merk. Maar zonder Castelli zou het fietsen ook niet zijn wat het nu is. Bij de Giro d'Italia van 1981 stuurde Maurizio Castelli een handvol professionals in turquoise Lycra shorts naar de start - in een tijd dat een zwarte broek officieel was voorgeschreven. De vereniging bestraft het bedrijf voor de geheime actie, maar het eerste opzichtig kleureffect in de wielersport had een blijvend effect.

BETAAL METHODES