KELLER Premium: bespaar 10% korting* & geen verzend- en retourkosten bij elke bestelling Meer informatie
De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.
1542

CAMELBAK: EEN INFUUSZAK IN EEN SOK HEEFT DE EERSTE STEEN GELEGD....

De oorsprong van Camelbak ligt in de broedhitte van Texas. In augustus 1988 toonde de thermometer bijna 40 graden Celsius toen een jonge paramedicus genaamd Michael Eidson op weg ging naar de "Hotter 'N Hell Hundred" race. Het was een 100 mijl lange fietswedstrijd door Noord-Texas. Al in de aanloop naar de race werd Eidson geplaagd door de vraag: hoe kon hij tijdens de race voldoende water opnemen?

Zijn antwoord was om de wereld van veel buitensporten voor altijd te veranderen: Omdat de ruimte op zijn lichaam voor waterflessen beperkt was, gebruikte de inventieve coureur een infuuszak van de kliniek waar hij werkte en stopte die in een oude sok. Hij heeft de constructie met veiligheidsspelden aan zijn trui bevestigd en de tas met een chirurgische buis verbonden. Hij zette dit zo over zijn rug dat hij moeiteloos kon drinken als van een rietje - het zakelijke idee was geboren - dat er vele Camelbak producten volgden.

VAN NORDIC SKIËRS TOT MARINEVERBINDINGEN - DE HYDRATATIEPAKKETTEN VAN CAMELBAK ZIJN OVERAL VERKRIJGBAAR.

Het Amerikaanse bedrijf, gevestigd in Petaluma, Californië, ontwikkelde zijn bedrijfsmodel vanuit deze geniale flits van genialiteit. Door de enorme innovatiekracht werd het bedrijf al snel marktleider op het gebied van hydratatie voor professionele en recreatieve sporters. Na de doorbraak in de mountainbikewereld in het begin van de jaren negentig, variëren de klanten van Camelbak vandaag de dag van Scandinavische skiërs tot Navy Seal-soldaten.

Kortom: vrijwel alle mensen die buiten zijn. Momenteel zijn er meer dan honderd verschillende versies van Camelbak bubbels. Allemaal geoptimaliseerd voor professioneel gebruik, op afstand verwijzen ze nog steeds naar de originele combinatie van infuuszak, sok en chirurgische buis.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 1988
  • Grondleggers: Michael Eidson
  • Vennootschappelijk Zeeat: Petaluma, Verenigde Staten
  • Aantal Medewerkers: 130
  • Jaaromzet: $ 160 miljoen (2015)
  • Website: camelbak.com
  • Sporten: Outdoor, Running, Fiets

3 GOEDE REDENEN VOOR CAMELBAK

  • Techniek: Camelbak ontwikkelde 's werelds eerste drinkrugzakken.
  • Lange Levensduur: Zelfs Amerikaanse soldaten gebruikten Camelbak-drinksystemen bij hun operaties in het Midden-Oosten.
  • Milieuzorg: Camelbak zet zich al lang in voor een duurzaam gebruik van de watervoorraden.

PERFECTE DRINKSYSTEMEN IN DE CAMAELBAK SHOP BIJ KELLER SPORTS

Als Camelbak-dealer biedt Keller Sports u als Camelbak-dealer de hoogwaardige drinksystemen van Camelbak online aan. Naast het produceren van rugzakken, heeft het bedrijf zich ook gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige drinkflessen voor buitensporters en trekking liefhebbers. Bij de Camelbak Store van Keller Sports hebben we bijvoorbeeld ook de praktische Camelbak Chute Mag op voorraad. Met deze drinkfles houdt een magneet het deksel uit je gezicht terwijl je drinkt. Het ergonomisch gevormde mondstuk maakt het ook mogelijk om snel te drinken - een must als u tijd wilt besparen.

De dubbelwandige vacuümisolatie houdt dranken zes uur lang warm of 24 uur lang koud. Het materiaal is ook robuust, BPA/BPS/BPF-vrij, 100% neutraal van smaak en vaatwasmachinebestendig. Dit maakt de Chute Mag tot een betrouwbare, praktische drinkfles - of het nu gaat om wandelen, sporten of op kantoor - die ook scoort met een aantrekkelijk roestvrijstalen design. In onze Camelbak Sale vindt u ook praktische rugzakken, de Nano Vest of de Ultra lopende band - allemaal uitgerust met een innovatief drinksysteem - in onze Camelbak Sale.

CAMELBAK ARTIKELEN ZIJN VOORAL POPULAIR IN EXTREME SPORTEN.

Wereldwijd bedraagt het marktaandeel van Camelbak voor buitendrinkflessen ongeveer 30 procent. In het geval van rugzakken en vesten is dit percentage zelfs 80 procent. Camelbak producten zijn vooral populair in het extreme sportsegment, waar het bijzonder belangrijk is om voortdurend te drinken om een mogelijke daling van de prestaties te voorkomen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel topsporters vertrouwen hebben in de volwassen Camelbak producten - trouw aan het bedrijfsmotto "Got your Bak". Beroemde mountainbikers zoals Rémy Métailler of Jill Kintner, maar ook de lopers van het parcours Sebastien Camus of Xavier Thevenard behoren tot de ambassadeurs van het merk Cambelbak.

CAMELBAK ONDERSTEUNT DUURZAME PROJECTEN EN NON-PROFITORGANISATIES

Daarnaast zet Camelbak zich al enige tijd in voor duurzaam watergebruik. Samen met de vzw Water.org, bijvoorbeeld, werd in Noord-Amerika een educatief programma opgezet om vierde en vijfde klassers te informeren over het gebruik van deze belangrijke bron. Camelbak is ook lid van de Conservation Alliance, die zich inzet voor het behoud van bedreigde natuurgebieden en de Sonoma County Trails Council, een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het creëren van openbare paden.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van €10*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.