De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

BERGANS VAN NOORWEGEN: DE RUGZAKREVOLUTIE...

Ole Ferdinand Bergan was een creatieve uitvinder. Hij werkte als fietsmonteur in zijn Noorse woonplaats Tonsberg. Kort na de eeuwwisseling, 1906, kwam hij met het beslissende idee dat zijn leven voorgoed zou veranderen: Bergan, een hobbyjager en avonturier, ontwikkelde een rugzak met een extern draagframe. In het begin gebruikte hij nog hout als materiaal. Pas later gebruikte hij lichtmetaal om het draagcomfort te verbeteren. Hij verbeterde zijn producten gedurende zeven jaar achtereenvolgens en vanaf 1913 vertrouwde het Noorse leger op de rugzakken van Bergan. Maar Bergan wilde het niet bij rugzakken laten. De Scandinaviër heeft in totaal 45 patenten aangevraagd.

BERGANS AANBIEDINGEN - GETEST IN DE BUITENLUCHT

Aan het begin van de 20e eeuw stond de reclame nog in de kinderschoenen. Als Bergan op dat moment al uitgebreid geadverteerd had met zijn rugzakken, had hij het beroemdste gezicht ooit kunnen laten zien. Roald Amundsen, de eerste man die de geografische zuidpool bereikte, vertrouwde op de producten van zijn landgenoot. Legendarisch is zijn verhaal, populair is het ras, waarvoor hij samen met zijn tegenstander Robert Falcon Scott voor de ontdekking vocht. Uiteindelijk was Amundsen 35 dagen voor op zijn rivaal. Er is nauwelijks een betere merkambassadeur. Maar inmiddels waren ook buitenlandse avonturiers uit het buitenland zich bewust geworden van Bergans. De Britse Himalaya pionier en Mount-Everest-Besteiger Charles Granville Bruce ging ook op zijn waaghalzentochten met Bergans rugzakken. In de loop der jaren groeide de naamsbekendheid van de fabrikant en werd er steeds meer over gesproken - over de Noorse grenzen heen. In 1986 moest Bergans een flagrante breuk in de geschiedenis van het bedrijf maken. Toen alle patronen werden vernietigd in een grote brand in de fabriek.... Oprichter Ole Ferdinand Bergan was toen al 33 jaar dood. Inmiddels is het bedrijf niet alleen meer gespecialiseerd in rugzakken, maar ook in outdoorkleding in al zijn facetten. Het bedrijf moest zijn eigen patronen kopen en verdween kort daarna van de markt.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 1909
  • Grondleggers: Ole Ferdinand Bergans
  • Vennootschappelijk Zeeat: Hokksund, Noorwegen
  • Aantal Medewerkers: Meer Dan 100
  • Jaaromzet: ongeveer 60 miljoen euro
  • Website: bergans.de
  • Sporten: Wintersport, Outdoor

3 GOEDE REDENEN VOOR BERGANS

  • Milieuzorg: Bergans gebruikt natuurvriendelijke materialen voor de productie van haar producten en is bluesign® gecertificeerd.
  • Onderscheidingen: Op de ISPO, de belangrijkste en meest prestigieuze sportbeurs, werd het Strada jack model bekroond met de gouden medaille in de categorie Wintersport/Outer Layer Hybrid. De jury was vooral onder de indruk van de duurzame productie, de functionaliteit en het uitstekende design.
  • Professionele Input: De Noren werken samen met een aantal bekende wintersportliefhebbers en professionele avonturiers. Onder andere de Oostenrijkse skifreater Lorraine Huber behoort tot het "Team Bergans" en waardeert de hoge kwaliteit van de producten.

BERGANS MET DUURZAAMHEID

Slechts vier jaar later herstelde Bergans of Norway zich volledig van de zware tegenslag en richtte het een van de modernste en meest innovatieve productiefaciliteiten voor kleding ter wereld op. Bergans is trots op haar onvergelijkbare geschiedenis. Vooral voor de brutaalste poolreizigers en avonturiers die hun expedities voornamelijk in Bergans producten uitvoeren. Begrijpelijk, want de fabrikant uit het hoge noorden gebruikt zijn expertise om hoogwaardige outdoor- en wintersportkleding te maken. Jassen voor bergtochten, die er op ijzige dagen ook op de grond goed uitzien. Een skibroek of de modieuze parka - bij Bergans bent u altijd perfect gekleed en op de perfecte temperatuur. Het gebruikte water- en windafstotende Pertex Microlight-materiaal is met dons geïsoleerd en laat u nooit in de steek - ongeacht het weer. Bijzonder waardevol tegenwoordig: Bergans richt zich op duurzame productie voor veel van de producten in haar assortiment. Dit betekent dat ze gemaakt zijn van één garen, 100 procent gerecycled polyester van Spin Dye. Dit proces zorgt voor een lager water- en chemicaliënverbruik tijdens de productie. Veiligheid is ook erg belangrijk voor de Noren. Daarom voorziet Bergans haar outdoorkleding van de Recco-reflectoren die zich wereldwijd hebben bewezen.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van 10 €*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.