De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

BABOLAT - BIJPASSENDE SNAREN VOOR AS, SAMPRAS EN BORG

Geen Babolat, geen tennis. De vergelijking is niet helemaal juist - in feite, tennis uitvinder Walter Clopton Wingfield was een jaar sneller dan Pierre Babolat. In 1875 legde de Fransman in Lyon echter de basis voor het tennis: hij vond snaren uit van natuurlijke darm. Baanbrekend werk en een geniale slag in gelijke mate. Wanneer legendes als Suzanne Lenglen, Arthur Ashe, Björn Borg of Pete Sampras Grand Slams de komende decennia winnen, maken Babolats snaren het eerste contact tussen viltbal en racket. Maar het vuur had het kussen niet in gedachten. Met Elascord werden de eerste synthetische snaren al in 1955 toegevoegd, voordat Babolat's Multifilament - een snaar die meer balcontrole en armbescherming bracht - de kunst van het racketsnaren weer naar een nieuw niveau bracht.

BABOLAT ARTIKEL: TWEE REGELS, EEN LEGENDE

De eerste decennia van de brandgeschiedenis waren uitsluitend gewijd aan de ontwikkeling van snaren. Totdat Babolat in 1986 eindelijk de stap zette naar uitbreiding van de portefeuille. Elastocross kwam op de markt en veranderde de manier waarop de clubs voor altijd aan elkaar geregen werden. Het systeem brengt de snaren direct na de slag terug in positie, wat de levensduur van de snaren verhoogt. Een revolutie. In 1994 presenteerde Babolat eindelijk zijn eerste eigen racket. Later volgden ballen, schoenen, tassen en schoenen. Zelfs badminton materiaal werd toegevoegd. Zo is de iconische dubbele lijn, de twee brede strepen die al tientallen jaren de racketsnaren van de beste tennissers versieren, al lang meer dan een indicatie van de oorsprong van snaren en raketten. Door hun kwaliteit hebben de Babolat producten nu zelf ook een soort legendarische status. Een status die u zelf kunt zien bij Keller Sports dankzij de Babolat Shop en Babolat Sale.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 1875

  • Grondleggers: Pierre Babolat

  • Vennootschappelijk Zeeat: Lyon (Frankrijk)

  • Aantal Medewerkers: Rond 630

  • Jaaromzet: ongeveer 16 miljoen euro

  • Website: de.babolat.com/

3 GOEDE REDENEN VOOR BABOLAT

  • Techniek: Babolat geeft opdracht tot studies en ontwikkelt zijn eigen technologieën voor de behoeften van het tennis.

  • Professionele Input: Babolat is een pionier op het gebied van tennis, die altijd al met legendes heeft gewerkt en van hun knowhow heeft geprofiteerd.

  • Voor Hobby & Professionele Sporten: Professionals en hobbyisten hebben altijd geprofiteerd van de innovatieve materialen van Babolat.

BABOLAT WINKEL BIJ KELLER SPORTS

Babolat's stelregel is om u de best mogelijke uitrusting voor uw spel te geven. Hiervoor ontwikkelde Brand bijvoorbeeld het Woofersysteem, dat het contact tussen bespanning en bal verlengt en zo de controle vergroot. Of de Cortex-technologie, waarvan de speciale racketconstructie ook de balcontrole verbetert. Babolat's assortiment schoenen is expliciet afgestemd op de eisen van tennis en badminton, snelle koerswijzigingen en plotselinge stops. Daarom zijn de schokabsorptie en grip extreem hoog - bij Keller Sports kunt u al deze Babolat producten online krijgen. Als Babolat dealer hebben we zowel rackets als schoenen op voorraad, zowel tassen als ballen, snaren en grijpbanden. De functionele tenniskleding van het Franse merk, lange broeken, shorts en rokken en de bijpassende shirts vindt u ook in onze Babolat Shop.

NADAL. DAT IS HET. MUGURUZA - DE RACKETS VAN DE BESTE

De tennisbaan als speeltuin. Voor u. Voor Babolat. Al meer dan een eeuw rust Brand de meest succesvolle spelers ter wereld uit met de best mogelijke uitrusting. En dat zal niet snel veranderen. Rafael Nadal's wandeling door de French Open, die normaal gesproken eindigt met de titel, wordt altijd afgerond met zijn Babolat-raket in zijn hand. De beste speler van Oostenrijk, Dominic Thiem, en de Fransman Jo-Wilfried Tsonga spelen ook met de dubbele lijn op de snaren. Garbine Muguruza en haar Babolat racket hebben al de French Open en Wimbledon gewonnen in het enkelspel voor vrouwen. De voormalige wereldleider Caroline Wozniacki en de groten Julia Görges en Karolina Pliskova vertrouwen ook op het Franse merk. Het beste bedrijf voor uw spel.

BABOLAT PRODUCTEN: STUDIES VOOR MEER GRIP OP HET HOF

Omdat tennis speciale eisen stelt aan de voeten, gebruikt Babolat zijn decennialange ervaring om u de juiste schoen op het veld te geven. Samen met bandenfabrikant Michelin ontwikkelde Brand een speciaal rubbermengsel dat, in combinatie met een speciaal loopvlakpatroon, de grip en duurzaamheid verhoogt. Babolat gaf ook opdracht tot onderzoek om te bepalen waar de belasting van de voet bijzonder hoog is bij tennis. Het resultaat werd door het merk verwerkt in zijn unieke LSS-systeem. Dit geeft de schoen een soort uitwendig skelet dat de voet op de drie beslissende punten speciale steun geeft. Dit wordt op zijn beurt, net als de innovatieve dempingssystemen van de schoenen, gebruikt voor de frequente koerswijzigingen op het veld.