De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

ASSO'S VAN ZWITSERLAND: REVOLUTIE VAN HET FIETSEN

Revolutie beschrijft de verandering van het bestaande. Daarna is niets meer hetzelfde als vroeger. Toni Maier Moussa, een Zwitserse fietser, heeft dat gedaan: hij heeft een blijvende verandering aangebracht in wat er al bestaat. In 1976 richtte hij zijn bedrijf ASSOS op in Winterthur. Hij betrad de markt met een nieuw frame voor racefietsen. Het was koolstof. Licht en stabiel tegelijk. In slechts enkele maanden tijd volgde het eerste aërodynamische koothoornmotorstuur en een druppelvormige buizenset. Hij had beiden al eerder getest in de windtunnel, hij was de eerste die dit idee had. Ook maakte hij de eerste fietsbroek van Lycra, waardoor de eerder gebruikte katoenen en acryl shorts van de ene op de andere dag overbodig werden. Revolutie tot de kracht van drie.

STEEDS STRAKKER, STEEDS SNELLER...

ASSOS is in de jaren daarna niet gestopt met de ontwikkeling van het fietsen. Twee jaar na de oprichting in 1978 presenteerde het bedrijf de eerste anatomisch gesneden tijdritpak tijdens een wielerwedstrijd. Hij knoopte zich vast op zijn lichaam als een tweede huid. De aerodynamische V-velg en de mogelijkheid van sublimatiedruk voor sponsors op fietstruien werd al snel gevolgd door andere winstgevende innovaties in de wielersport. Zelfs na de verhuizing naar San Pietro di Stabio in Ticino, waar de groeiende vraag in de loop der tijd een steeds grotere productiecapaciteit vereiste, bleef ASSOS's geest van innovatie intact.

In 1995 ontwikkelden zij het Lagensysteem voor fietskleding. Het zou niet alleen de trui meer moeten zijn, niet alleen de jas, niet alleen de broek. Alles moet perfect op elkaar zijn afgestemd, zodat fietsers elke uitdaging aankunnen. De volgende revolutie volgde in 2001 in samenwerking met Elastic Interface. Tot op de dag van vandaag heeft de toen begonnen samenwerking de pasvorm van uw fietsbroek verbeterd. De elastische insert zorgt voor een optimale pasvorm, minder wrijvingspunten en de ideale aanpassing aan uw bewegingen. Het is ontworpen voor alle soorten fietsen: voor lange afstanden, voor harde training, voor vrouwen of mannen.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 1976

  • Grondleggers: Toni Maier Moussa

  • Vennootschappelijk Zeeat: San Pietro di Stabio (Canton Ticino), Zwitserland

  • Aantal Medewerkers: 51-200

  • Jaaromzet: ongeveer EUR 171.000.000.000

  • Website: assos.com

  • Sporten: Fiets

3 GOEDE REDENEN VOOR ASSOS

  • Milieuzorg: ASSOS produceert hoogwaardige, hoogwaardige polyester garens uit gerecyclede plastic flessen.

  • Voor Hobby & Professionele Sporten: Of het nu gaat om gepassioneerde hobbycoureurs of de professionals van het BMC Racing Team: ASSOS levert de beste kwaliteit.

  • Techniek: Sinds de oprichting heeft ASSOS de markt voortdurend veranderd met eigen materialen.

ASSOS FIETSKLEDING BIJ KELLERSPORTEN

Bent u op zoek naar de ideale sportkleding om te fietsen? In de ASSOS Shop van Keller Sports vindt u zeker wat u zoekt! Wij bieden u een ruime keuze aan functionele sokken, fietstruien, functioneel ondergoed, fietsjassen, fietsbroeken, fietshelmen, handschoenen en arm- en kniebeschermers voor verschillende temperaturen. Het brede assortiment ASSOS-producten is perfect voor elke fietstocht. Of het nu warm of koud, nat of droog is.

ASSOS FUNCTIONELE KLEDIJ: SAMENWERKEN MET DE BESTE

ASSOS is sinds 2014 partner van het Mercedes AMG-Petronas Formule 1-team. Het was het jaar waarin de zilveren pijlen de Formule 1 begonnen te domineren: Sinds 2014 heeft de eerste klasse van de autosport geen andere wereldkampioen meer gekend. ASSOS besteedt bijzondere aandacht aan de speciale behoeften van de piloten tijdens de race en sluit, net als bij de productie van zijn radiokleding, geen compromissen: Geproduceerd in Europa om te allen tijde de beste kwaliteit te garanderen. In de ASSOS-merkwinkel van KELLER SPORTS vindt u functioneel fietsondergoed, fietstruien, fietstruien, fietssokken, fietsbroeken en windjacks voor fietsers - allemaal van ASSOS uit Zwitserland.

DE WERELD MET DE FIETS TE VERANDEREN

ASSOS ondersteunt het Dimension Data for Qhubeka team - een Zuid-Afrikaanse liefdadigheidsinstelling die het verschil probeert te maken met ferryfietsen. De mensen in nood ontvangen fietsen zodat ze gemakkelijker de plaatsen kunnen bereiken die hun leven positief en duurzaam kunnen veranderen: de school, het ziekenhuis, de werkplek. Dankzij de steun van ASSOS heeft de stichting al 90.000 fietsen verdeeld.