De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

ASICS GEL-NIMBUS: GESCHIEDENIS EN NAAM

De ASICS GEL-Nimbus is niet voor niets een van de beste lange afstand loopschoenen op de markt. Het kan al terugblikken op een lange geschiedenis en is voortdurend verder ontwikkeld. Trouw aan het motto "Kaizen", wat "constante verbetering" betekent, is de ASICS GEL-Nimbus steeds functioneler geworden. De allereerste Nimbus werd ongeveer 20 jaar geleden uitgebracht. In 1999 introduceerde het Japanse merk van loopschoenen de ASICS GEL-Nimbus I. Ook toen al waren de loopschoenen absolute allrounders en werden ze goed ontvangen. Daarom heeft ASICS de GEL-Nimbus elk jaar herzien, met gebruikmaking van nieuwe materialen en technologieën.

Maar als we naar de naam kijken, zien we ook de functionaliteit van de schoen en de relatie met de ASICS GEL-Cumulus. Nimbus is de Latijnse technische term voor een wolkenformatie. Letterlijk vertaald betekent Nimbus gewoon "donkere wolk". De loopschoenen geven de loper het gevoel op wolken te lopen. Zacht gedempt, perfecte pasvorm en reactieve indruk van de grond. Wat wil je nog meer tijdens het hardlopen?

Norio Takaoka, Executive Office Performance Running Footwear bij ASICS heeft het volgende te zeggen over de ASICS GEL-Nimbus 21: "Aangezien de GEL-Nimbus ons vlaggenschip is op het gebied van neutrale lange afstand hardloopschoenen, was het belangrijk om een schoen te ontwikkelen die lopers helpt verder te gaan en concurrerend te blijven in comfort. We zijn altijd op zoek om de lat hoger te leggen voor prestatiegerichte hardlopers, en aangezien de GEL-NIMBUS-serie al meer dan 20 jaar bestaat, was het van cruciaal belang om een schoen te ontwikkelen die hardlopers helpt hun doelen te bereiken."

DE TECHNOLOGIEËN VAN ASICS GEL-NIMBUS LOOPSCHOENEN

In 1990 opende ASICS een onderzoekscentrum in Kobe, Japan. Hier werken atleten, wetenschappers en coaches samen om sportartikelen te verbeteren. Deze werkzaamheden hebben geleid tot diverse grote en kleine ontwikkelingen op het gebied van materialen en technologie. Na uitvoerige tests werden de nieuwe technologieën vervolgens toegepast op de bekende schoenmodellen en werden de loopschoenen aldus verbeterd. Wij willen u hier een paar van de belangrijkste technologieën van de ASICS GEL-Nimbus voorstellen.

  • AHAR+: De afkorting AHAR staat voor ASICS Anti High Abrasion Rubber. Het is een rubbermengsel dat wordt gebruikt in de buitenzool. Zijn taak is om een betrouwbare grip te bieden tijdens het lopen in de ASICS GEL Nimbus. Om dit op een betrouwbare en duurzame manier te kunnen doen, heeft ASICS Kevlar aan het rubber toegevoegd. Kevlar-vezels staan bekend om hun duurzaamheid, onder andere van kogelvrije vesten. De Kevlar-vezels maken het rubber van de buitenzool hard en bestand tegen slijtage. De plus achter de AHAR staat voor een extra hoeveelheid Kevlar-vezels, die een optimale duurzaamheid en functionaliteit garanderen.
  • Cluth Counter System: Deze technologie werd voor het eerst gebruikt in de ASICS GEL-Nimbus in 2011. Het Clutch Counter System, of hielkettingssysteem, beschrijft de hielkettingen en hun constructie en verbinding met de rest van de loopschoen. Het bijzondere aan de hielcounter is dat hij niet zoals bij veel andere loopschoenen inwendig is bevestigd. De Clutch Counter van de ASICS GEL Nimbus zit aan de buitenkant van de hiel, wat hem een extra mate van stabiliteit geeft. Dankzij zijn innovatieve constructie bespaart hij veel gewicht zonder aan stabiliteit in te boeten. Een ander voordeel is het verhoogde draagcomfort, omdat er geen wrijving is aan de binnenzijde van de hiel.
  • FluidFit: De eerste ASICS GEL Nimbus met FluidFit werd in 2015 uitgebracht. De technologie bevindt zich in het bovenwerk en bestaat uit een combinatie van elastisch en niet-elastisch materiaal. Daardoor sluit het bovendeel perfect aan op de voet en kreukt het ook niet bij het afrollen. Het tweede kenmerk van de technologie is dat ze naadloos wordt gemaakt. Dit betekent dat er geen onaangename wrijving op de voet kan ontstaan en u profiteert van het hoge draagcomfort, zelfs na vele kilometers lopen.
  • FlyteFoam: FlyteFoam-technologie maakte in 2017 zijn debuut in de tussenzool van de ASICS GEL-Nimbus. Het lichtgewicht FlyteFoam Lyte materiaal biedt betrouwbare demping met weinig gewicht. Een FlyteFoam-zool weegt gemiddeld 55% minder dan een traditionele EVA-middenzool, maar dempt de voet nog beter. De FlyteFoam Propel is ook geïntegreerd in de ASICS GEL-Nimbus. Het maakt je voetafdruk dynamisch en energiek. De impact van de landing wordt geabsorbeerd en als energie naar de voet teruggevoerd. Voor het eerst werd de FlyteFoam technologie geïntroduceerd onder het motto "Don't run, fly". Bent u klaar om op te stijgen met de ASICS GEL-Nimbus?

ASICS GEL-NIMBUS ONLINE BESTELLEN BIJ KELLER SPORTS

Wij hebben de ASICS GEL-Nimbus in verschillende versies, kleuren en maten voor mannen en vrouwen in ons Keller Sports assortiment. U bent er dus zeker van dat u de ASICS GEL-Nimbus met de beste prijs voor uw beste run vindt in onze ASICS Running Shop. Bestel je maat en begin met rennen. Of het nu voor casual training runs of snelle lange runs is. ASICS hardloopschoenen gaan elke afstand met je aan. Niet voor niets is de ASICS GEL-Nimbus een van de best verkochte hardloopschoenen op de markt. Overtuig uzelf van de comfortabele neutrale hardloopschoen met de perfecte pasvorm.