De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

ASICS GEL-KAYANO

De ASICS GEL-Kayano is al vele jaren een zeer stabiele en comfortabele loopschoen met pronatie-ondersteuning. Het model is al meer dan 25 jaar op de markt en is sindsdien voortdurend verder ontwikkeld en verbeterd. Als een van de zogenoemde "Sensational Six" is het een van de best verkochte ASICS-loopschoenen, samen met de GEL-Nimbus, GEL-Cumulus, GEL-Pulse, GT-2000 en GT-1000.

DE GESCHIEDENIS VAN DE ASICS GEL-KAYANO

De loopschoenen danken hun uitvinding en naam aan de Japanner Toshikazu Kayano. Hij kreeg in 1993 de opdracht om de beste loopschoen ooit te ontwikkelen met een ongekend niveau van comfort en veiligheid. Hij ging op zoek naar inspiratie in de stijl van ASICS-oprichter Kihachiro Onitsuka en vond die uiteindelijk in de natuur. De onopvallende inspiratiebron was een hertenkever.

Wat Kayano beviel aan de hertenkever was dat hij zijn exoskelet droeg voor stevige bescherming, terwijl hij ook licht en snel was. Met andere woorden, precies wat we verwachtten van de nieuwe ASICS-schoen. Met deze inspiratie ging hij aan de slag bij het Instituut voor Sportwetenschappen in Kobe, Japan, om te proberen de inspiratie toe te passen op loopschoenen. Zo ontstond de eerste ASICS GEL Kayano met zijn karakteristieke ondersteunende structuren.

Naast de zichtbare dragende elementen, werden ook verschillende structuren gebruikt in het bovenmateriaal van de ASICS GEL Kayano. Dit beschermt de voet tegen de stress van het lopen en de harde ondergrond, zelfs over lange afstanden.

ERVAAR COMFORT OP LANGE RUNS MET DE ASICS GEL-KAYANO

Van marathons of halve marathons tot crosscountrylopen, sommige loopdisciplines stellen urenlang de hoogste eisen aan elke atleet. Dit geldt ook voor de loopschoenen, die moeten worden aangepast aan een continue belasting. Door meer demping te bieden, beschermen ze voeten en gewrichten tegen pijn tijdens langere afstanden.

Met de GEL-Kayano pakt het Japanse sportmerk ASICS dit probleem aan en biedt het loopschoenen die speciaal geschikt zijn voor langere hardloopafstanden. Het ontlastende concept komt van de wereldberoemde ASICS GEL-technologie in de zool en andere kenmerken.

KAYANO - DOOR ASICS TECHNOLOGIEËN TOT EEN VAN DE BESTE LOOPSCHOENEN

De ASICS GEL-Kayano bestaat in totaal uit 171 verschillende onderdelen, technologieën en materialen. Om ze hier allemaal op te sommen zou het bestek van dit artikel te buiten gaan, dus we zullen alleen de vier belangrijkste technologieën in de Kayano belichten:

  • DUOMAX Support: Het is het belangrijkste verschil tussen deze en andere ASICS loopschoenen. Het DUOMAX ondersteuningssysteem is verwerkt in de tussenzool aan de binnenzijde van de voet. Het zorgt ervoor dat u niet naar binnen buigt wanneer u uw enkel afrolt, de zogenaamde overpronatie. Dit is vooral nuttig en zacht op lange afstanden wanneer de enkels vermoeid raken.
  • FlyteFoam en FlyteFoam Propel: Om bij de tussenzool te blijven, zie je FlyteFoam aan de buitenkant van de schoen staan. FlyteFoam is het lichtste en toch meest responsieve tussenzoolmateriaal dat ASICS heeft ontworpen. Het materiaal werd ontwikkeld met de hulp van atleten van wereldklasse aan het Instituut voor Sportwetenschappen in Kobe, Japan.
  • ASICS GEL Cushioning: Naast de FlyteFoam Propel is de GEL-Kayano ook voorzien van ASICS' kenmerkende GEL cushion. In de hiel en de voorvoet zorgt de ASICS GEL-technologie voor extra demping op de meest belaste plaatsen. De GEL demping komt vooral tot zijn recht tijdens de landing en de afzet.
  • Externe TPU-hielbescherming: De externe hielcounter van stevig TPU-materiaal zorgt voor optimale stabiliteit op lange afstanden.Naast de stabiliteitsfunctie zijn er ook reflecterende elementen aan de hielcounter bevestigd voor een betere zichtbaarheid. Zo kunt u in het donker doorrennen en uw ronde afmaken.

ASICS GEL-KAYANO: GERUND DOOR PROFESSIONALS

ASICS heeft een lange traditie in het uitrusten van zelfs de besten in het hardlopen met de hardloopschoenen van het merk. Hetzelfde geldt voor de ASICS GEL-Kayano. Een van de bekendste en succesvolste fans van de stabiele en comfortabele loopschoen is Daniela Ryf. De Zwitserse triatlete is een waar lichtend voorbeeld in haar sport met haar vijf overwinningen op het Ironman 70.3 wereldkampioenschap en vier overwinningen op de Ironman wereldkampioenschappen.

Voor lange loopsessies zweert ze bij de ASICS GEL-Kayano, die in meer dan 25 jaar verdere ontwikkeling stabieler, sneller, dynamischer, beter beschermend en gewoon beter is geworden. Hij beschermt de voet op betrouwbare wijze, zelfs na 20, 30 en 40 km. Tegelijkertijd geleidt hij de voet in een dynamische afrolbeweging en voorkomt hij dat hij naar binnen knikt. Er bestaat nauwelijks een beter kwaliteitszegel.

ASICS GEL-KAYANO BESTELLEN BIJ KELLER SPORTS

Of je voet nu neigt naar pronatie of je over het algemeen maximale verlichting verwacht tijdens lange runs - de GEL-Kayano van ASICS is de ideale hardloopschoen voor jou! Met de constante doorontwikkeling van de sterke hardloopschoen heeft ASICS de GEL-Kayano nog meer dynamiek gegeven zonder in te boeten aan stabiliteit of comfort. Probeer het uit en koop je nieuwe ASICS GEL-Kayano tegen de beste prijs bij Keller Sports.

DE ASICS GEL-KAYANO IN DE TEST

Net als alle premium hardloopschoenen hebben wij ook de ASICS GEL-Kayano voor u getest. Onze productexpert Jan trok de ASICS GEL-Kayano 27 aan zijn voeten en vertelt je in onze Keller Sportgids hoe de hardloopschoen voor hem presteerde.