De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

ASICS GEL-CUMULUS - DIT IS WAT DE NAAM VAN DE LOOPSCHOENEN BETEKENT

Bijna 25 jaar geleden had ASICS het plan om een neutrale loopschoen te ontwikkelen die tijdens het lopen op een natuurlijke manier met de voet meebeweegt. Vanuit deze visie werd de ASICS GEL-Cumulus serie geboren. De ASICS GEL-Cumulus is dus een loopschoen die een dynamische afrolbeweging mogelijk maakt van landing tot afdruk. De schoenenserie dankt haar naam aan de zachte demping, waarop u loopt als op wolken.

De naam voor de loopschoenen ASICS verwijst naar de Cumulus wolken. Ze worden in de volksmond ook wel schapenwolken genoemd. Het zijn opzwellende wolken die eruit zien als een zacht kussen. Dat is precies hoe de demping van de ASICS GEL Cumulus hardloopschoenen aanvoelt. Je landt zachtjes en duwt je met energie van de grond voor mijlen en mijlen. Dankzij welke technologieën ASICS dit heeft bereikt, kunt u hier te weten komen.

DE TECHNOLOGIEËN VAN DE ASICS GEL-CUMULUS LOOPSCHOENEN

ASICS staat bekend om zijn voortdurende onderzoek naar nieuwe materialen en technologieën in zijn eigen ASICS Institute of Sports Science in Kobe. De nieuwste ontdekkingen worden na uitvoerige tests verwerkt in de bekende schoenmodellen en deze worden vervolgens verder ontwikkeld. Zo zijn in de loop der tijd ogenschijnlijk eenvoudige loopschoenen hightech sportartikelen geworden die zijn uitgerust met een schat aan technologieën. Wij willen hier de belangrijkste technologieën van de ASICS GEL Cumulus voorstellen:

  • ASICS GEL cushioning: de zichtbare GEL cushioning is al jaren wereldberoemd in ASICS hardloopschoenen. Bovendien heeft de ASICS GEL Cumulus een onzichtbaar GEL-kussen in de voorvoet, dat de afdruk van de grond ondersteunt. De GEL zorgt voor een zachte landing op de hiel en een gelijkmatige drukverdeling over de hele voet dankzij de elastische eigenschap. Op die manier worden ook blessures in de voet of de omliggende gewrichten voorkomen.
  • FlyteFoam Propel: Om bij elke stap druk op de grond te kunnen zetten, heeft een loopschoen een goed reactievermogen nodig. In de ASICS GEL Cumulus wordt dit bereikt door FlyteFoam Propulsion technologie. Het materiaal, dat speciaal door ASICS werd ontwikkeld, absorbeert de energie tijdens de landing en geeft deze terug aan de voet tijdens de push-off. Zo profiteert u van een sterke voortstuwing wanneer u loopt met de ASICS GEL Cumulus. In combinatie met de GEL demping heeft de ASICS GEL Cumulus alles wat je nodig hebt voor een energieke, lange run. Bovendien helpt de FlyteFoam Propel ook om de voet te beschermen.
  • Gewatteerde enkelbescherming: Het is niet echt een eigen technologie, maar het is een update die ASICS heeft opgenomen in de nieuwere ASICS GEL-Cumulus hardloopschoenen dankzij feedback van hun atleten. Rond de enkel heeft ASICS extra padding aangebracht die de enkel beschermt tegen oncomfortabele wrijving. Met een vaste vetersluiting omsluit de padding de enkel en kunt u vele kilometers ongestoord hardlopen.
  • Guidance Line: De ASICS Guidance Line is een technologie die wordt gebruikt in verschillende ASICS hardloopschoenen. Je kunt de Guidance Line herkennen als een flex inkeping op de zool. Hij kromt zich van de hiel tot de grote teen. De Guidance Line zorgt ervoor dat de ASICS GEL Cumulus je ondersteunt in je normale afrolbeweging. Nadat de hiel de grond raakt, rolt u uw voet naar voren langs de geleidelijn in een dynamische beweging over de grote teen. Vooral na vele kilometers hardlopen, wanneer de voeten langzaam moe worden, heb je de neiging tot een rommelig afrolproces. De ASICS Guidance Line voorkomt dit.

HARDLOPEN MET DE ASICS GEL-CUMULUS

Met de ASICS GEL-Cumulus is het Japanse merk erin geslaagd een neutrale hardloopschoen te ontwikkelen die optimaal is voor elke run. De neutrale loopschoenen ondersteunen uw dynamische loopstijl en stuwen u over vele kilometers zonder dat uw voeten het merken. De ASICS GEL Cumulus is ontworpen om optimaal te presteren op de weg, maar is ook geweldig op de loopband of trails.

De Amerikaanse langeafstandsloopster Sara Hall zegt over de ASICS GEL-Cumulus hardloopschoen: "Trouw aan zijn naam is de GEL-Cumulus mijn keuze voor maximale, wolkachtige demping. Hij is licht genoeg om sneller in te lopen, maar duurzaam genoeg voor lange runs en hij houdt mijn voeten in een neutrale positie tijdens het lopen. Ze zijn ook geweldig voor als mijn benen bijzonder moe zijn en ik tijdens de training kilometer na kilometer loop. Ik draag de GEL Cumulus al 14 jaar. Het waren de eerste schoenen die ik kreeg en waarin ik trainde als professioneel hardloper, en ik heb sindsdien een lange weg met ze afgelegd.

Wij kunnen de loopschoenen vooral aanbevelen aan mensen die de neiging hebben met hun enkel naar buiten te buigen. Lopers met een zogenaamde oversupinatie hebben geen extra ondersteuning in de schoen nodig, zoals het geval is bij overpronatoren. Zij moeten echter bijzondere aandacht besteden aan zachte demping en goede stabiliteit van de voet om blessures te voorkomen.

BESTEL DE ASICS GEL-CUMULUS ONLINE BIJ KELLER SPORTS

In ons ASICS-assortiment vindt u de ASICS GEL-Cumulus in veel verschillende kleuren, maten en stijlen voor mannen, vrouwen en kinderen. Met de verschillende modellen kunt u ook goede deals krijgen over de prijs. U moet er echter rekening mee houden dat ASICS hardloopschoenen bij elke versie verder worden ontwikkeld en verbeterd.

Een speciale versie is de ASICS GEL-Cumulus GTX. Bij dit model is onder het bovenmateriaal het bekende waterdichte en ademende Gore-TEX membraan gebruikt. Als u dus vaak door zeer natte weiden loopt, of zelfs zware regenval uw looptraining niet onderbreekt, moet u de GTX-modellen eens van naderbij bekijken. Over het algemeen kunnen neutrale lopers niet in de fout gaan met de ASICS GEL Cumulus.