De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

adidas Ultraboost: prestaties ontmoeten streetwear

In 2015 presenteerde het bedrijf uit Herzogenaurach zijn eerste adidas Ultraboost met baanbrekende innovaties als premièreviering in hardloopschoenen. Het merk had immers nog nooit eerder de volledige tussenzool van een hardloper uit Boost vervaardigd. Bovendien diende Primeknit, een innovatieve geweven constructie op basis van NASA-technologie, voor het eerst als bovenwerk van een hardloopschoen met drie strepen. Veel nieuw, maar weinig geluid. Adidas heeft zijn nieuwe prestatieloper relatief rustig gepresenteerd. Het merk draaide pas later het volume op.

Bewust of onbewust, de adidas Ultraboost bracht high-performance samen met street style. De mix van minimalisme en comfort maakte de runner al snel tot een populaire dagelijkse metgezel. Primeknit en Boost, op hun beurt, maakten het voorbestemd voor uitgebreide runs op straat. De innovatieve demping had twee jaar eerder al zijn intrede gedaan, maar heeft sinds de release van de addidas Ultraboost nog geen millimeter aan efficiëntie ingeboet. De energieabsorptie en demping zijn bijna ongeëvenaard.

De Ultraboost is navenant populair, wat adidas er niet van weerhield om zijn premium runner aan diverse evolutiestappen te onderwerpen. Intussen was er een Uncaged-model, dat zonder de ondersteunende kooi rond de boog nog meer op street style was gericht. En als hardloper blijft de adidas Ultraboost, online verkrijgbaar bij Keller Sports voor mannen en vrouwen, evolueren van generatie op generatie. Elke nieuwe heeft meer boost dan ooit tevoren.

Comfort en energieke demping: de adidas Ultraboost

In principe is de Boost demping iets zachter dan andere varianten. Toch slaagt adidas er in de Ultraboost altijd in de nodige stabiliteit te bieden zonder aan demping en responsiviteit in te boeten. Een andere doorslaggevende factor is de Torsion-technologie van adidas. Dit maakt de schoen iets stijver, wat weer uitstekend harmonieert met de Boost-demping.

Extra steun wordt geboden door de kooi rond de wreef, die de sterke punten van het Primeknit bovenwerk optimaal ondersteunt: De schoen past zich aan je voet aan, maar ondanks de sokachtige pasvorm voelt hij niet sponzig aan. Bovendien is het bovenwerk van de nieuwste adidas Ultraboost grotendeels gemaakt van gerecycled materiaal. U geniet van grip, zelfs op een natte ondergrond, dankzij de hoogwaardige Continental buitenzool.

Tegelijkertijd is hij licht gebogen, wat het rolgedrag zou moeten bevorderen. De Ultraboost is vooral ontworpen met het oog op comfort. Voornamelijk voor je hardlooprondje, maar ook voor je citytrip - zoals je kunt zien aan de verschillende kleurstellingen in onze adidas Ultraboost shop.

Eerst de demping, dan nog veel meer: de voordelen van de adidas Ultraboost

De nadruk ligt natuurlijk op de boost-technologie. Het vormt de basis - en een perfecte aanvulling - van alle andere technische innovaties die adidas aan zijn Ultraboost-modellen heeft gegeven:

  • Als een stabiele sok dankzij Primeknit+: zonder schuren sluit het bovenwerk van de adidas Ultraboost zich om je voet. Het grijpt stevig vast, maar het vernauwt niet. Het biedt comfort en stabiliteit tegelijk. Al deze theoretische tegenpolen worden verenigd door de innovatieve Primeknit+-technologie van adidas.
  • Boost - unieke demping: Boost, ooit ontwikkeld door BASF, berust op een speciale vorm van thermoplastisch polyurethaan. Dit wordt door adidas verwerkt tot kleine bolletjes die gemakkelijk in alle richtingen vervormen, maar daarna onmiddellijk en explosief naar hun oorspronkelijke vorm terugkeren. Door deze opstelling kan de boost-technologie eerst de energie van je stappen absorberen en die dan direct omzetten in aandrijving. Je zult zelden een meer reactieve demping vinden in het schuim van een hardloopschoen.
  • Gerecycleerde Primeblue-materialen: Een paar jaar geleden begon adidas een samenwerking met Parley. Dit resulteerde in schoenen en kleding gemaakt van gerecycled oceaanplastic. Primeblue, dat je in veel Ultraboost 21-modellen terugvindt, is gedeeltelijk gemaakt van plastic uit de Parley-oceaan. Hierdoor ontstaat een hoogwaardig gerecycled bovenwerk.
  • Continental buitenzool voor betrouwbare grip: Snel van banden wisselen omdat er een regenbui op komst is, werkt niet. De rubbersamenstelling van een loopschoen moet dus zowel droge als natte omstandigheden aankunnen. En dat is precies waarom adidas al jaren samenwerkt met Continental aan de Ultraboost. De bandenfabrikant levert de rubbersamenstelling voor de buitenzool en zorgt er zo voor dat u zelfs in enigszins ongunstige omstandigheden op weg kunt voor uw after-work run. En dat zonder weg te glijden op een natte weg.

Dynamische loper: de adidas Ultraboost

Dankzij de energiegevende demping bevordert de adidas Ultraboost een dynamische loop. Zowel in de trainingsfase, als gewoon aan het eind van de dag of in de geest van ontspanning. Je kunt realxt lopen of profiteren van de boost demping om je snelheid steeds te verhogen. De loper wordt het best gebruikt op de weg of op stevige paden.

De adidas Ultraboost bij Keller Sports

Energie absorberen om die zo effectief en explosief mogelijk terug te geven ten gunste van een versnelde pas is fundamenteel voor de adidas Ultraboost. Natuurlijk geven wij u deze informatie en nog veel meer technische details in de adidas Ultraboost Store op uw beslissingspad. Maar daar laten we het niet bij. We voegen een beetje praktijk toe aan de pure theorie. Daarom hebben we de adidas Ultraboost 21 prestatieloper uitvoerig getest in onze Keller Sportgids.

Op die manier vloeien indrukken die rechtstreeks van de weg komen ook door in uw aankoopbeslissing. In onze adidas Ultraboost Shop kun je gemakkelijk hardlopers voor mannen en vrouwen online bestellen. En als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, houden we je altijd op de hoogte van de laatste adidas Ultraboost aanbiedingen.