De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

DE FUNCTIONELE MEERWAARDE VAN UW FIETSBROEK VOOR DAMES

Wielrenbroeken zijn een cruciaal kledingstuk bij het fietsen. Een fietsbroek kan bepalen of uw rit een plezier wordt of eerder een beproeving. Als u urenlang in het zadel zit, moet u veel belang hechten aan draagcomfort. Een geschikt zitkussen biedt u bescherming in de stresszone van de perineale zone en kan wrijving en druk tot een minimum beperken. Vochttransport is net zo belangrijk. Gepatenteerde microvezelstoffen zijn ideaal omdat zij ademend zijn, voor een goede pasvorm zorgen en, in combinatie met elastaan, tegelijk elasticiteit bieden.

WELKE SOORTEN FIETSBROEKEN VOOR VROUWEN ZIJN ER?

Voordat u de juiste fietsbroek voor u kiest, bekijkt u eerst de verschillende soorten. Wielershorts vallen in drie categorieën, die we hier nader zullen toelichten. De meest voorkomende fietsbroeken zijn de normale fietsbroeken in lange of korte broek. Deze shorts behoren tot uw basisfietsuitrusting en zijn meestal gemaakt van een mengsel van polyester en elastaan. Het geïntegreerde zitkussen beschermt uw billen. De fietsbroeken sluiten nauw aan en bieden daardoor weinig weerstand tegen de wind. Een van de belangrijkste kenmerken van deze fietsbroeken voor vrouwen is dat ze ademend, slijtvast, antislip en vaak zelfs reflecterend zijn. De korte modellen zijn vooral geschikt voor warme zomerdagen, terwijl de lange broeken optimaal zijn in de winter. Als u de voorkeur geeft aan een middenweg tussen beide varianten, ga dan voor de ¾ fietsbroek.

NOG COMFORTABELER: KOERSBROEKEN EN KOERSBROEKEN

Fietsbroeken zijn een alternatief. De afwerking en de gebruikte materialen zijn dezelfde als bij andere fietsbroeken voor dames. Ze zijn gemaakt van een gemengde stof van polyester en spandex, die zorgt voor ademend vermogen en draagcomfort. Het grootste verschil met conventionele fietsbroeken voor vrouwen zijn de bandjes. Deze dienen om de korte broek op zijn plaats te houden en om een elastische tailleband te vermijden, die voor sommige vrouwen vervelend is. Veel van de vrouwenonderbroeken zijn erg hoog gesloten in het ruggedeelte. Dit beschermt de rug en de nieren tegen tocht en kou. Er zijn ook korte slabbetjes voor de zomer en lange modellen voor de winter.

CASUAL EN ROBUUST: MTB SHORTS

Last but not least kunt u de lange en korte MTB fietsbroeken in onze online shop vinden. Ze zijn precies geschikt voor die dames die niet van strakke broeken op de fiets houden en liever voor ruimer gesneden modellen gaan. De MTB shorts voor vrouwen zitten veel losser dan de hierboven genoemde modellen. Deze fietsbroeken zijn vooral populair bij mountainbikers en BMX-rijders. Onder de wijde shorts kunt u een speciale gevoerde fietsonderbroek of zelfs een nauwsluitende fietsbroek aantrekken. Bovendien zijn de fietsbroeken voor dames voor mountainbiken zeer robuust en slijtvast. De MTB-broek overleeft ook valpartijen en beschermt je benen tegen verwondingen. De opgenaaide zakken op de broek bieden voldoende opbergruimte. Voor een optimale luchtcirculatie zijn ventilatieopeningen geïntegreerd.

VOOR- EN NADELEN VAN FIETSBROEKEN VOOR VROUWEN

Wij willen het u gemakkelijker maken om de juiste fietsbroek voor u te kiezen. Daarom hebben wij enkele voor- en nadelen op een rijtje gezet. Deze moeten u helpen de juiste broek voor uw tochten te vinden.

VOORDELEN

  • grote bewegingsvrijheid
  • goede aërodynamica
  • ademend, afhankelijk van het materiaal
  • zeer lage windweerstand afhankelijk van het materiaal
  • afhankelijk van model, bescherming door ingenaaide zitvulling

ONGEVALLEN

  • niet erg slijtvast, behalve MTB broeken

WIELERSHORTS VOOR DAMES - OPTIMALE KEUZE VOOR ELKE SMAAK

Kijk bij het kopen van een fietsbroek voor vrouwen niet alleen naar het uiterlijk. Functie en de juiste maat zijn veel belangrijker. Even belangrijk is de vulling van het zadel, die u bescherming en steun moet bieden op het zadel. Dit is natuurlijk geen must, maar het zal uw tochten vergemakkelijken. Fietsbroeken voor dames maken deel uit van elke basisoutfit en mogen dus niet ontbreken. Bekijk de modellen in onze online winkel en krijg uw eigen overzicht!