De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

DE GROOTSTE VOORDELEN VAN FIETSBROEKEN

De meest comfortabele plaats om gedurende lange tijd te zitten is niet het fietszadel. De druk. Hoe langer je rijdt, hoe meer het toeneemt. Daarom hebben fietsbroeken speciale gel- of schuimkussentjes die de druk verlichten waar je direct op het zadel rust. Dit verhoogt het comfort. Tegelijkertijd zijn fietsbroeken gemaakt van functionele materialen die geen vocht opnemen en de lichaamswarmte beter beschermen wanneer het koud is.

Op die manier blijven uw spieren langer warm, zelfs tijdens lange tochten. Tegelijkertijd zijn fietsbroeken zo gesneden dat zij uw bewegingen op de fiets volgen en geen drukplekken veroorzaken. Modellen met riemen garanderen bovendien een constante pasvorm - ook als de tocht wat intensiever wordt.

WELKE SOORTEN FIETSBROEKEN ZIJN ER

Mountainbikes stellen andere eisen dan racefietsen, wisselende temperaturen confronteren je met andere omstandigheden dan constante hitte. Het assortiment in onze fietsbroeken shop bij Keller Sports is dienovereenkomstig veelzijdig:

 • Korte broeken worden vooral gedragen op mountainbikes. Ze zijn ruimer gesneden dan de traditioneel zeer nauwsluitende broeken voor racefietsen en bieden dus ruimte voor beschermers. Robuuste materialen beschermen u tegen de valkuilen van het pad: tegen takken of boomstammen, en tegelijkertijd bij valpartijen, terwijl verstevigingen aan de binnenkant van de dijen schuren voorkomen. Shorts hebben een binnenbroekje. Meestal zijn ze echter afneembaar, zodat u ze kunt combineren met functionele fietsonderbroeken. Voor de winter zijn er thermische modellen.
 • Korte panty's hebben een nauwsluitende snit, zijn vervaardigd uit elastisch materiaal en laten u toe vrij te bewegen in het zadel. Tegelijkertijd vermindert de nauwsluitende snit de luchtweerstand en bevordert zo hogere snelheden of bespaart energie op lange tochten. Korte panty's, zoals de naam al zegt, eindigen boven de knie. Ze hebben verstevigingen in het kruis en aan de binnenkant van de dijen en schuren daardoor minder snel dan gewone shorts.
 • Panty's verschillen nauwelijks van korte panty's wat hun basisopzet betreft. Ze sluiten bovendien goed aan, zijn gemaakt van elastisch materiaal en zijn daarom bijzonder geschikt voor wielrennen op de weg. U vindt ook versterkingen aan de binnenkant en in het kruis. Het grootste verschil zit in de lengte. Panty's zijn zowel in 3/4 lengte als in volledige lengte verkrijgbaar, zodat ze u ook op koudere dagen kunnen vergezellen op tochten.
 • Slabkousen hebben bandjes en dus geen tailleband. Dit zorgt ervoor dat uw fietsbroek niet permanent afzakt of insnijdt, wat de bewegingsvrijheid weer vergroot. Op koude dagen beschermt de koersbroek ook uw nieren, terwijl u hem dankzij de riempjes ook zonder wielertrui kunt dragen bij echt warme temperaturen.

FIETSBROEKEN: WELKE MATERIALEN ZIJN BESCHIKBAAR?

Verschillende materialen zorgen ervoor dat u uw fietsbroeken zo precies mogelijk op uw tochten kunt afstemmen. Sommige modellen zijn robuuster, andere elastischer. Sommige zijn meer ademend, andere meer waterafstotend:

 • Polyester: Vooral als u wilt dat uw fietsbroek bijzonder functioneel en tegelijk robuust is, wenden de fabrikanten zich tot polyester. Vooral omdat het materiaal warmte goed opslaat en, ondanks zijn duurzaamheid, vocht naar buiten afvoert.
 • Polyamide: Als een fietsbroek water moet afstoten, wordt het materiaal gebruikt waarvan de eerste nylonfietsbroekjes werden gemaakt. Dit wordt mogelijk gemaakt door zijn dichte structuur. Polyamide is ook robuust en droogt snel. Omdat het ademend vermogen eronder lijdt, worden er andere materialen in gemengd. Ondanks de hoge elasticiteit van polyamide wordt in fietsbroeken vaak elastaan gebruikt.
 • Nylon is uiterst scheurvast, ademend en functioneel tegelijk en is daarom bij uitstek geschikt voor fietsbroeken. Het materiaal heeft echter geen waterafstotende eigenschappen en moet dus in geval van twijfel van een extra coating worden voorzien.
 • Lichtgewicht, functioneel, onderhoudsvriendelijk: Fietsbroeken moeten meestal meerdere taken tegelijk vervullen. Gemengde stoffen zijn dus niet ongewoon. Veel modellen zijn zowel ademend als robuust, functioneel en aangenaam licht. Speciaal voor wielrenbroekjes voor op de weg zorgt spandex voor de nodige rek.

WAT ZIJN DE KENMERKEN VAN FIETSBROEKEN?

Ademend of waterdicht? Met rits? Met zakken? Verschillende fietsbroeken hebben verschillende kenmerken. Hier is een overzicht van de kenmerken van de premium producten uit de Keller Sports fietsbroeken winkel:

 • Strakke fietsbroeken hebben geen zakken. Ze zouden alleen maar in de weg lopen. In plaats daarvan kunt u energierepen en misschien uw sleutels in de trui opbergen. Korte broeken voor mountainbikers hebben daarentegen vaak zijzakken met ritssluiting.
 • Vooral korte broeken vormen een kleine hindernis als je naar het toilet moet. Sommige fabrikanten bieden daarom modellen voor vrouwen aan met ritssluitingen rondom op de heupen. Mannen gebruiken vaak bibshorts met een rits aan de voorkant.
 • Compressiebroeken zijn bijzonder nauwsluitend. Dit bevordert de bloedsomloop, stimuleert de spieren en vertraagt de vermoeidheid. Compressie helpt ook bij de regeneratie.
 • Ademend vermogen: fietsbroeken zijn zo ontworpen dat warmte zich niet kan ophopen tussen stof en huid. Waterdichte modellen hebben echter iets minder ademend vermogen dan andere modellen.
 • Vochttransport: functie als centrale taak. Dankzij geschikte materialen voeren fietsbroeken zweet van de huid af en zorgen zo voor een goed lichaamsklimaat. Bovendien voorkomt de korte broek dat de benen afkoelen.
 • Thermische fietsbroeken: Vooral tijdens tochten in de winter heeft u intensieve thermische isolatie nodig. Thermische materialen houden uw benen warm, maar blijven toch ademend.
 • Reflectoren op de fietsbroek zijn vooral nuttig als u vaak in de schemering of zelfs in het donker op pad bent. Ze verhogen de zichtbaarheid.
 • Waterdichte en/of winddichte fietsbroeken ademen minder goed, maar ze houden je benen droog en warm bij hevige regenbuien en rukwinden.
 • Binnenbroeken of netten zijn vooral verkrijgbaar in wijder uitgesneden fietsbroeken. Ze hebben vaak een extra zitkussen. Tegelijkertijd kunt u ze uittrekken om uw fietsbroek met bijpassende functionele onderbroek te dragen.
 • Met/zonder riemen: Ze zijn niet noodzakelijk, maar waardevol. U kunt fietsbroeken met of zonder bandjes krijgen. Variant nummer één geeft echter meer steun en voorkomt wrijving doeltreffender.
 • Met/zonder zitkussen: Ook al heeft niet elk model er een, een zitkussen is altijd aan te bevelen. Het vermindert de druk op de billen en zitbeenderen en maakt lange tochten comfortabeler.
 • Naadloze fietsbroeken verminderen de kans op wrijving en de daaruit voortvloeiende open plekken. Een aangenaam effect, vooral op lange tochten.

HOE MOETEN FIETSBROEKEN PASSEN?

Omdat u meestal meerdere uren in het zadel doorbrengt, moet uw fietsbroek altijd perfect passen. Ze moeten strak zitten, maar nooit te strak.

Waarom zitten fietsbroeken zo strak?

Terwijl MTB shorts een iets wijdere snit hebben, lijken racefiets shorts op een tweede huid. Zo ondersteunen ze uw bewegingen in het zadel het best en flapperen ze niet in de wind. Ze mogen echter nooit insnoeren of zelfs maar insnijden.

Wat draag je onder je wielrenbroek?

Er is niet één definitieve oplossing. Omdat de fietsbroeken strak zitten, doen veel motorrijders het zonder extra onderbroek. Maar het is mogelijk. Gebruik in dit geval echter een nauwsluitende functionele onderbroek.

Vrijheid van verkeer

Om te voorkomen dat je bezwete benen omhoog glijden als je trapt, hebben veel fietsbroeken een siliconen broekje. Uw bewegingsvrijheid wordt dus niet beperkt. Vooral als de broek strak zit, maar niet te strak. Je vermijdt drukpunten. Ze mogen ook nergens insnijden.

Voorkom wrijving

Er is weinig onaangenamer dan halverwege je rit een schurende pijn te voelen. Een perfect aansluitende fietsbroek is één factor om dit te voorkomen. Zorg er ook voor dat de naden zo vlak mogelijk zijn, mogelijk zelfs onbestaande. Dit voorkomt ook wrijving.

Wielershort vs. wielershort zonder bandjes

Broeken met riemen hebben twee voordelen: enerzijds voorkomen ze dat ze afzakken, anderzijds geven ze de nieren extra bescherming door meer warmte te bieden.

DE BESTE FIETSBROEKEN VOOR ELK SEIZOEN

Warmte. Koud. Veranderende temperaturen en omstandigheden. Voor elk seizoen kunt u online de juiste fietsbroek vinden in onze fietsbroeken sale.

Wielershorts voor de winter

In het koude seizoen moet de perfecte fietsbroek je benen warm houden en tegelijkertijd ademend zijn. Lange thermische modellen zijn daarom een goede keuze. Voor een betere zichtbaarheid moet u ook een broek met reflectoren gebruiken.

Wielershorts voor de zomer

Als de temperaturen stijgen, voeren goede fietsbroeken het vocht effectief van de huid af en zijn ze bovendien licht en ademend. Bretels voorkomen dat ze heen en weer glijden.

Fietsbroeken voor de overgangsperiode

In het wisselvallige weer van de herfst en de lente moet uw fietsbroek de wind buiten kunnen houden en toch ademend blijven. Lange modellen zonder thermische inzetstukken zijn hier een goede keuze.

HOE (VAAK) WAS JE FIETSBROEKEN?

Omdat ze vaak rechtstreeks in contact komen met de huid, moet u uw fietsbroeken na elke rit reinigen. Volg de instructies van de fabrikant op het etiket. Gebruik in de machine zo weinig mogelijk toeren bij het centrifugeren, en vloeibaar of functioneel wasmiddel. Anderzijds moet u het gebruik van waspoeder en wasverzachter vermijden om de optimale werking van de broek te behouden. Een hygiënische reiniger voorkomt ook de vorming van bacteriën en geurtjes.

FIETSBROEKEN BIJ KELLER SPORTS

Bij Keller Sports vinden zowel mannen als vrouwen online de juiste fietsbroeken voor elke gelegenheid: fietsbroeken voor mountainbikes en racefietsen, voor de winter en de zomer, voor alpiene tochten en dagtochten. Bovendien zijn er alleen topmerken zoals Alé, Assos, Castelli of Craft. Falke, For.Bicy, Giro, Gore Wear, Maloja, Pearl Izumi, maar ook POC en Scott zitten in het assortiment van onze fietsbroekenwinkel, waar u gemakkelijk online kunt bestellen. Bovendien vindt u in onze fietsbroeken sale regelmatig bijzonder aantrekkelijke fietsbroeken aanbiedingen.